Google Search

Nästa satsning: Djurprodukter


Borås Tidning på 2013-10-30 – 117 läst n gånger.

Zoozoo.com är Nellygrundaren Jarno Vanhatapios nya e-handelssatsning.

Det handlar om ett stort utbud av djurprodukter på nätet. Till detta kommer funktioner som skapar kontakter och förmedlar djurerfarenheter mellan djurägare.

Jarno Vanhatapio själv är ännu tystlåten om det nya som varit på gång länge men som nu närmar sig genomförande. Han hänvisar till mer komplett pressinformation inom kort. Men BT har tagit del av en hemsida som under en kort tid presenterade verksamheten, innan sidan åter gömdes bakom inloggningskod.

7500 olika djurprodukter utlovas. Detta kopplat till ett helt nytt e-handelskoncept som bland annat kan innebära att hitta nya vänner till husdjuret men också om att dela med sig av sina egna och andras djurupplevelser.

Jarno Vanhatapio är vd för det nya bolaget Zoozoocom AB som är kopplat till Stockholmsbaserade Navida Capital AB med Hovåsbon Gustav Eriksson som vd. Zoozoocom AB har tidigare haft benämningen Hemfoder Sverige AB. Hemfoder, djurgrejer på nätet, har varit en av Navidas verksamheter. I anslutning till Navida finns även Bangerhead, hår och kosmetik på nätet, Rut & Circle, damkläder på nätet samt Regentrow, hemkläder på nätet i samarbete med herrbutiken Ted Bernardtz i Göteborg.

Nu ser det ut att bli en nysatsning på djurprodukter på nätet under namnet Zoozoo.com. Com-ändelsen må signalera internationella ambitioner.

Höga ambitioner har Jarno Vanhatapio, vid senaste nyår korad till Sjuhärads supertalang i BT. I samband med detta deklarerade han att miljardomsättning är målet för den nya verksamhet har då redan hade på gång. Då pekades också 23 000 kvadratmeter i Speeds logistikbyggnad på Viared, mellan Didriksons och Hööks, ut som lagerplats för den nya satsningen.

Den nu 35-årige boråsaren Jarno Vanhatapio startade 2003 den snabbväxande e-handelsföretaget Nelly.com. 2007 sålde han merparten till CDON Group som då blev ägare till 90 procent. Nu har entreprenören Vanhatapio avvecklat hela sitt ägande i Nelly,com, beredd att göra en ny rask tillväxtsatsning. Nelly.com utvecklas nu vidare inom sin nya grupp.

Visa fullständig artikel...

 
 1. Tid
  Aktuella Nyheter
  Teaser
 2. 15.10

  Crédit Agricole nära förlikning för embargobrott

 3. 15.10

  Bolagen som går mot strömmen

 4. 15.10

  "Dags att höja räntan"

 5. 15.10

  NCC tar order värd en halv miljard

 6. 15.10

  Larsson och Lundell kan vinna podcastpris

 7. 15.10

  Engvall får chansen igen – startar mot Spanien

 8. 15.10

  Rieks fick lämna dagens träning

 9. 15.10

  Svenska laserrakhyveln kickas från Kickstarter

 10. 15.10

  Börsnedgång tilltar ytterligare

 11. 15.10

  ”Det är för jävligt – jag blir så upprörd”

 12. 15.10

  Stjärnan dissar egna laget igen

 13. 15.10

  Adam Lambert till svenska "Idol"

 14. 15.10

  NHL-tränare får fängelsestraff

 15. 15.10

  ”Det är inte bara en vuxenidrott”

 16. 15.10

  Ronaldo historisk - vann Guldskon igen

blog comments powered by Disqus